Welkom

Het Sint-Norbertusinstituut omvat zowel een basisschool als een secundaire afdeling. Naast vele studierichtingen in het secundair onderwijs, hebben wij ook een ruim studieaanbod na het secundair.

Secundair Onderwijs

Hier kan u een overzicht vinden van de verschillende studierichtingen die we je op Sint-Norbertus kunnen aanbieden. Voor meer informatie kan je steeds contact opnemen met de school.
 

Onze nieuwe studierichtingen betekenen ongetwijfeld een meerwaarde voor de veiligheidssector.
Nieuw Integrale Veiligheid en Veiligheidsberoepen.
Sint-Norbertus: opleidingen voor alle leeftijden.
Kleuters, jongeren, jongvolwassenen.

Basisschool

Op Sint-Norbertus kan je al terecht als je 2,5 jaar bent. En je kan er blijven tot je meer dan 20 bent. Maar weinig scholen kunnen zo'n uitgebreid programma bieden.

Studierichtingen 7de jaar

Het 7de jaar Bijzonder Wetenschappelijke Vorming biedt leerlingen die een diploma ASO behaalden, maar zich onzeker voelen voor wiskunde en natuurwetenschappen de mogelijkheid zich grondig voor te bereiden op wetenschappelijke studies aan universiteit of hoger onderwijs.

De opleidingen Integrale Veiligheid (TSO)en Veiligheidsberoepen (BSO) kaderen beide in het studieveld Maatschappelijke Veiligheid.

Aansluitend op de derde graad Kantoor kan je een specialisatiejaar volgen, aansluitend op de derde graad Verzorging heb je de keuze tussen Kinderzorg en Thuis- en Bejaardenzorg. Je opleiding Organisatiehulp kan je aanvullen met een 7de jaar Organisatie-assistentie.

Verpleegkunde

Misschien overweeg je om verpleegkundige te worden. Omdat je dan écht met mensen bezig bent. Een zinvol beroep voor jezelf en voor de anderen. Je staat heel dicht bij je patiënten en helpt hen in de moeilijkste fasen van hun leven. De waardering die je krijgt, is dan ook enorm.

De job van verpleegkundige is veeleisend, maar tal van facetten maken er een boeiend beroep van. Je krijgt inzicht in het menselijk lichaam, veel voorkomende ziekten, gezondheidsonderzoeken en verzorgingstechnieken. Je gaat voor verantwoordelijkheid en werkt in teamverband.

Tijdens de driejarige opleiding volg je voor de helft van de tijd theorie, de andere helft van de tijd loop je stage.

De opleiding is modulair opgebouwd: tijdens het eerste en het tweede jaar volg je telkens twee modules van elk 20 weken, in het laatste jaar volg je één module (40 weken) waarbij je een keuze maakt uit drie specialisaties: geestelijke gezondheidszorg, ouderenzorg en ziekenhuisverpleegkunde.

Reviews

  Geen reviews | Schrijf review